Première Maallust documentaire

Op vrijdag 11 maart 2022 was het dan eindelijk zo ver. De lockdown als gevolg van de Covid-19 besmettingen heeft gedurende langere tijd de première van de documentaire over de bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen in de weg gestaan. Maar nu waren de eigenaren, medewerkers en vrijwilligers van bierbrouwerij Maallust in het Verenigingsgebouw van Veenhuizen uitgenodigd. Allereerst om hier zonder de beperkingen van de Corona pandemie een gezamenlijke maaltijd te genieten. Om vervolgens met z’n allen de documentaire over bierbrouwerij Maallust te bekijken. Na afloop van de documentaire is er volop nagepraat en na geborreld in het proeflokaal van de brouwerij.

Met medewerking van de Asser Film Club kon de documentaire op het grote 3 meter scherm van de club worden geprojecteerd met de apparatuur van de AFC. Dat heeft zeker bijgedragen aan de beleving van het beeld en geluid.

Er waren voor de première ruim 70 belangstellenden naar Veenhuizen gekomen. De documentaire belicht Veenhuizen als Unesco Erfgoed en gaat in op het ontstaan van bierbrouwerij Maallust, de hopteelt in Veenhuizen, het brouwproces van de speciaal bieren, het bottelen, distribueren en uiteindelijk waar het bier voor is bedoeld: het drinken.

Na de vertoning van de documentaire waren de reacties onverdeeld zeer enthousiast en positief. De waardering van het publiek voor deze documentaire, dat is waar je het als amateur filmmaker voor doet. Het was een heel leuk project! De documentaire is hier in zijn geheel te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *