Muziek uitvoeringen

Aart den Hoed speelt eigen composities

Aart den Hoed is een amateur gitarist uit Rotterdam, die het leuk vindt om eigen composities te maken voor de klassieke gitaar. Het plan werd opgevat om een aantal van deze composities op video vast te leggen. Daarvoor werd een sfeervolle en rustige locatie gezocht en gevonden bij de Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek (groningen). De eigenaren van deze boerderij waren zo vriendelijk ons deze locatie als opname locatie beschikbaar te stellen. Op 27 januari 2022 was het zo ver en zijn we met de opnames gestart. Hier is het resultaat te zien van deze opnamesessie. Gefilmd met 2 camera’s (Canon HF-G30 en Canon XA-11) en geluid met Devine condensor studio instrument microfoons.

Pandemische mini opera

Op 11 juli 2021 werd in de Kerk van Peize een pandemische mini opera uitgevoerd. Het publiek van 8 tot 88 jaar werd meegenomen in een verhaal over de gevolgen van de pandemie. Broer en zus vertellen over hun belevenissen en spelen tussendoor bekende opera melodieën, die passen in hun verhaal. De veelzijdige musici Floor le Coultre en Martin van Hees laten op verrassende wijze het publiek kennis maken met tekst en muziek, die in samenwerking met Huib Ramaer is gemaakt.

De voorstelling in Peize is live opgenomen met 4 camera’s. Deze live opname is ter beschikking gesteld aan de uitvoerenden. Hier is een videoclip te zien, die een indruk geeft van de voorstelling. Meer informatie op de website van de musici: lecoultrevanhees.com

Jubileum concert van HELB – Hesseln’s Eerste Live Band

Op 21 september 2019 werd in Oosterhesselen een jubileumconcert gegeven door de band HELB in verband met het 15-jarige bestaan. Van dit live optreden is door Noorderlicht videografie een complete registratie gemaakt die 3 x 45 minuten omvat. De registratie is met 3 camera’s uitgevoerd en is later gemonteerd. Hierbij is gebruik gemaakt van de geluidsopname via de geluidsinstallatie van de band. De bandleden hebben de gemonteerde opnames van het volledige optreden op 3 DVD’s beschikbaar gekregen. Hier is een impressie te zien van de videoproductie.

HELB – opname van een live optreden in Oosterhesselen

Viool en piano duo

In 2018 is een opname gemaakt van een viool en piano duo in Studio 67 te Amsterdam, als onderdeel van een leerlingenconcert van viooldocent Nicholas Devons. De opname is gedaan met twee camera’s, De canon HF G30 voor de violiste en de GoPro Hero 2018 voor de pianiste. Onderstaand is een impressie te zien: een deel uit Sonate voor viool en piano van Cesar Franck.

Haydn Jeugd Strijk Orkest

In de jaren 2000, 2001 en 2002 zijn de kerstconcerten van het Haydn Jeugd Strijk Orkest door mij opgenomen. Destijds is de video en audioregistratie nog gedaan met een Sony Camcorder op High8 video tape. Een korte impressie van delen uit deze drie concerten zijn in de onderstaande video van 6:30 minuten te zien.

Hayd Jeugd Strijk Orkest – compilatie van oude opnamen kerstconcerten