Showreels

Hier vind je verschillende soorten films die tot stand zijn gekomen uit de hobby en die een indruk geven van de stijl van filmen die bij mij past of die experimenten laten zien met (nieuwe) apparatuur.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Greetje Bindels Bokaal

In september 2020 maakte ik tijdens een korte vakantie een filmpje over het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Deze vakantiefilm heb ik enigszins aangepast in de montage en mee laten doen met de wedstrijd van individuele films bij de Asser Film Club op 31 oktober 2022. Deze wedstrijd staat bekend om de Greetje Bindels Bokaal, die als wisselprijs aan de beste film wordt toegekend. Dit jaar viel mij de eer toe om de beste film te hebben vertoond en de Greetje Bindels Bokaal staat nu het komende jaar in mijn kast te pronken. De winnende film staat hier onder.

Dauwtrappen in De Onlanden

Een korte impressie van het dauwtrappen op Hemelvaartsdag 2021 in het natuurgebied De Onlanden in Noord Drenthe.

Sunrise in De Onlanden – Peize

Tijdens de warme zomerdagen in augustus 2020 was vroeg in de ochtend een prachtige zonsopkomst te zien in De Onlanden. Dit vrij nieuwe natuurgebied in Noord Drenthe tussen Peize en de stad Groningen is zeer geschikt voor het maken van natuurfoto’s en video opnames. Deze beelden zijn gemaakt met de Canon HF G30.

DJI mini 2 – Eerste vlucht

In december 2020 is de drone DJI mini 2 toegevoegd aan de apparatuur van Noorderlicht Videografie. Vanaf 2021 gelden in Europa specifieke regels voor het vliegen en filmen met drones. Omdat de DJI mini 2 met een vlieggewicht van 249 gram net binnen de lichtste categorie drones valt, kan (na registratie bij de RDW) met deze drone nog in relatief veel situaties worden gevlogen en gefilmd. Naast de regels voor drones moet de privacy van personen wel altijd worden gerespecteerd.