Showreels

Hier vind je verschillende soorten films die tot stand zijn gekomen als onderdeel van mijn hobby of als uitwerking van een vraag van derden. De video’s geven een indruk van de stijl van filmen die bij mij past.

Project Smaragdlibel

In oktober 2023 zou de bouw van een nieuw huis starten van een nicht en neef van ons. Het huis werd als houtskelet opgetrokken en dat zou in anderhalve dag gebeuren. Een unieke gelegenheid om dit bouwproces vanaf dat moment te volgen met de camera. Door gebruik te maken van de drone, de GoPro camera met timelaps en de Canon XA 11 voor de aanvullende beelden is een aantrekkelijke film ontstaan over het houtskelet bouwproces. Aan het einde van de film zien we het eindresultaat als de bewoners inmiddels zijn ingetrokken in het nieuwe huis in Eelderwolde.

Promotie video Wijkcentrum ’t Markehuus

In mei 2023 kreeg ik de vraag of ik een promotiefilm kon maken voor het wijkcentrum ’t Markehuus in de wijk Peelo van de stad Assen. Dit wijkcentrum is heel actief op sociaal maatschappelijk vlak en wil zich goed presenteren voor de verkiezing “beste buurthuis van Drenthe”. Voor de verkiezing van 2023 hebben zich 20 dorpshuizen en wijkcentra aangemeld. Meer hierover is te lezen via deze website: http://drentsdorpshuisvanhetjaar.nl/

De vakjury heeft inmiddels een zestal dorpshuizen en wijkcentra geselecteerd voor deelname aan de verkiezing. Gelukkig is ’t Markehuus één van de gelukkige genomineerden voor de eindstrijd. De winnaar wordt 18 november bekend gemaakt in Yde.

Ook voor mij was het een bijzondere kennismaking met dit wijkcentrum en gaandeweg is de promotievideo tot stand gekomen. Het is een erg leuk project geworden, mede door de goede contacten met de leiding en de vrijwilligers van dit wijkcentrum. De door mij gebruikte apparatuur voor dit project is de Canon XA 11 en de DJI mini 2 drone. De promotie video is hier te zien:

Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Greetje Bindels Bokaal

In september 2020 maakte ik tijdens een korte vakantie een filmpje over het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Deze vakantiefilm heb ik enigszins aangepast in de montage en mee laten doen met de wedstrijd van individuele films bij de Asser Film Club op 31 oktober 2022. Deze wedstrijd staat bekend om de Greetje Bindels Bokaal, die als wisselprijs aan de beste film wordt toegekend. Dit jaar viel mij de eer toe om de beste film te hebben vertoond en de Greetje Bindels Bokaal staat nu het komende jaar in mijn kast te pronken. De winnende film staat hier onder.

Dauwtrappen in De Onlanden

Een korte impressie van het dauwtrappen op Hemelvaartsdag 2021 in het natuurgebied De Onlanden in Noord Drenthe.

Sunrise in De Onlanden – Peize

Tijdens de warme zomerdagen in augustus 2020 was vroeg in de ochtend een prachtige zonsopkomst te zien in De Onlanden. Dit vrij nieuwe natuurgebied in Noord Drenthe tussen Peize en de stad Groningen is zeer geschikt voor het maken van natuurfoto’s en video opnames. Deze beelden zijn gemaakt met de Canon HF G30.