Documentaires

Peize – van historisch esdorp tot moderne forensenplaats

In de periode 2020-12 tot en met 2021-05 is gewerkt aan een documentaire over het Noord Drentse dorp Peize. Vanaf 12 juli 2021 is deze 22 minuten durende documentaire online te bekijken op de website van Noorderlicht Videografie. De hier getoonde versie van deze documentaire is in gereduceerde kwaliteit (Full HD, 1080p, 25 fps, 11 Mbps) vanwege de beperkingen van de omvang van de videobestanden. De oorspronkelijke versie is in Full HD, 1080p, 50 fps en 24 Mpbs). Deze documentaire is voor een belangrijk deel opgenomen in de lockdown periode tijdens de Covid19 pandemie. Mede daarom is het een solo productie geworden.

Stiefkiekn festival 2018 in Westerbork – Drenthe

In juli 2018 werd in Westerbork in Drenthe het Stiefkiekn festival gehouden, oftewel het festival van de Living Statues. De als standbeelden geschminkte deelnemers staan stil, totdat er een donatie wordt gedaan. Dan volgt meestal een onverwachte of grappige reactie. Deze videoproductie van vier en een halve minuut is een impressie van dit festival. Deze film heeft een bronzen waardering gekregen op het NOVA Noord filmfestival. Deze impressie is gefilmd met de Canon HF G30.

Old timer festival in Blaricum – Noord Holland

Bijna elk jaar wordt door de Lion’s Club in Blaricum een oldtimer festival georganiseerd. Behalve de toer rit voor de bezitters van vaak prachtige oldtimers is er een slotmanifestatie in hartje Blaricum waar het publiek onder het genot van live muziek, een hapje en een drankje de oldtimers kan bewonderen. Deze impressie is gefilmd met de Canon HF G30.

Miljoenenlijntje – toeristische spoorlijn in Zuid Limburg

In de zomer van 2015 is bij een bezoek aan het toeristische stoomtrein traject tussen Simpelveld en Valkenburg deze video gemaakt. Deze video laat zien hoe een organisatie van meer dan 250 vrijwilligers van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij de toeristen een prachtige ervaring weten mee te geven met deze historische treinen. Deze film heeft een bronzen waardering gekregen op het NOVA Noord filmfestival. De Canon HF G30 is gebruikt voor de beeldregistratie.