Nieuws

Pandemische mini opera

Op 11 juli 2021 werd in de kerk van Peize een Pandemische Mini Opera uitgevoerd. Deze familievoorstelling werd georganiseerd door de Stichting Mariahoeve uit Peize en was gericht op een publiek van 8 tot 88 jaar. Noorderlicht Videografie heeft hier met 4 camera’s een registratie van gemaakt. Binnenkort is op deze website een videoclip te zien met fragmenten uit deze voorstelling. Uitvoerenden waren Floor Le Coultre (viool en spel) en Martin van Hees (gitaar en spel). Huib Ramaer heeft de tekst en regie van deze voorstelling verzorgd.

Documentaire over Peize

Trailer: Peize – van historisch esdorp tot moderne forensenplaats

In de periode 2020-12 tot en met 2021-05 is gewerkt aan een documentaire over het Noord Drentse dorp Peize. Deze 22 minuten durende documentaire is op 12 juli 2021 online geplaatst op de website van Noorderlicht Videografie. De originele videodocumentaire is in een hogere kwaliteit dan de versie op de website. Dat heeft te maken met de toegestane bestandsgrootte op de webserver. Maar je kan nog steeds in Full HD deze documentaire zien. Kijk op de pagina http://www.noorderlicht-videografie.nl/portfolio/documentaires/

Dauwtrappen

Misschien een vreemde traditie in Nederland: Dauwtrappen! Juist op Hemelvaartsdag wordt dit door veel mensen gedaan. Een vrije dag en dan ‘s-ochtends voor het opkomen van de zon je bed uit en gaan wandelen in de natuur. Genieten van de stilte, de vogels, de zonsopkomst en meer…

Dit jaar nam ik de camera mee De Onlanden in en was al om 05:15 uur in dit prachtige gebied. Behalve mijn vrouw heb ik nog 2 mensen gezien. Verder alleen maar natuur, vogelgeluiden en …

Enfin, kijk zelf maar. Ik heb een korte impressie gemaakt. Gebruik deze link of ga naar portfolio – showreels

Videografie in Corona tijd

Al vanaf maart 2020 hebben we te maken met het Covid-19 virus in Nederland. Daarom hebben veel activiteiten stil gelegen. Inmiddels heb ik in de afgelopen maand de website aangepast en nieuwe apparatuur uitgeprobeerd. Juist in deze tijd is het gebruik van video registraties actueel. Je kan er op een andere manier dan live of persoonlijk jouw publiek of doelgroep mee bereiken. Wil je een muziekuitvoering, een product of dienst onder de aandacht brengen met een video? Of heb je een eigen streaming kanaal en wil je een professioneel in beeld gebrachte live stream realiseren door gebruik van meerdere camera’s? Neem dan eens contact met me op. Uiteraard volg ik de RIVM regels en doe ik alles zo veilig en Corona proef mogelijk!

Jubileumconcert HELB

Op 21 september 2019 vindt een jubileumconcert plaats van de band HELB (Hesselen’s Eerste Life Band) in Oosterhesselen. Noorderlicht videografie gaat hiervan een videoregistratie maken met meerdere camera’s. Meer informatie volgt binnenkort.

Première bij Asser Film Club

Op 6 mei 2019 vindt ‘s-avonds om 20:00 uur de première plaats van de korte speelfilm “Nog een paar dagen…”. Deze film, naar een idee van Wim Bouterse, is door een aantal leden van de Asser Film Club gemaakt. Noorderlicht videografie heeft camerawerk gedaan en de eindmontage van deze film uitgevoerd. Na 6 mei zal op de pagina “Co producties” deze film op deze website eveneens te bekijken zijn. Nu al is de trailer van deze film op de pagina “Co producties” te zien. Klik hier om er naar toe te gaan.

Viool en piano duo

Op 17 november was in Studio 67 te Amsterdam een uitvoering van viooldocent Nick Devon met zijn leerlingen. Diverse stukken werden ten gehore gebracht. Noorderlicht videografie registreerde de uitvoering van één van de leerlingen met 2 camera’s.

BMW bezoek in München

Op 17 oktober 2018 werd een bezoek gebracht aan BMW in München. Allereerst het BMW museum, vervolgens de fabriek waar o.a. de 3-serie van BMW wordt gebouwd en tenslotte BMW Welt, waar alles over BMW, Mini en Rolls Royce te zien is. Van dit bezoek is door Noorderlicht Videografie een videoverslag gemaakt. Deze video wordt binnenkort bij de Asser Film Club vertoond.

Stiefkiekn 2018

Juli 2018 is in Westerbork in Drenthe het Stiefkiekn evenement georganiseerd, beter bekend als “Living Statues”.  Noorderlicht videografie heeft hier opnamen gemaakt en inmiddels een impressie van dit evenement gemaakt. Een pakkend filmpje van vier en een halve minuut. Ook tijdens het Open Podium van Nova Noord, jongstleden 10 november in Drouwen is deze film vertoond en goed ontvangen door de vakjury.